Allmänt

Blåsigt

Det har varit blåsigt under gårdagskvällen och natten. Plusgraderna igår kväll gjorde att jag passade på att skotta bort snötäcket från altanen, så efter en natt med värme och blåst är altantrallen torr och fin idag. 🙂

Jag hade sedan tidigare skottat av bron och sopat balkongen, men på bron hade blötan på de två nedersta trappstegen frusit till is under natten, och balkongen glömde jag kolla i morse. Det är en lustig vinter – temperaturer från -35 till +5 inom ett par veckor. Jag är nöjd så länge det inte snöar. Om det är kallt ute så har jag ju varmt inne. *rycker på axlarna*

Den fruktade stormen nådde inte riktigt fram till mig. Visst blåste det, men inte mer än vanligt. Det var endast den pyttelilla sopborsten på altanen som gett sig iväg (den hade flyttat sig till andra sidan altandörren), allt annat stod kvar där jag ställt det igår. Ja, jag har förstås inte kollat balkongen – den borsten brukar blåsa omkull då och då.

B ringde och berättade att hon nu var hemma igen, för den här veckan, och undrade om hon får fortsätta att snylta på min ljudbokstjänst. Jomenvisst får hon det – så länge hon håller sig från att tjuvlyssna på ”min” bok. Det blir så konstiga hopp i handlingen – för både henne och mig – om vi lyssnar på samma bok samtidigt. :mrgreen:

Jag kokade fisksoppa igår, och hör & häpna: jag satte INTE i creme fraiche! 😯 Annars brukar jag vispa i en burk i nästan varje soppa, för att ”runda av” smaken, men inte den här gången. Soppan blev god ändå, och jag har rester till lunch idag. Återstår att se vad jag hittar på till middag – men den stunden, den sorgen. (Jag har förstås en idé, baserad på innehållet i min kyl, men den kan ändras innan jag är hemma igen.)

[tags]blåst, plusgrader, fisksoppa[/tags]