Allmänt, Foto, Katter

Linslus

Froppisen brukar ju vara min linslus, så fort jag öppnar kameraikonen kommer hon rusande och ställer sig mellan mig och motivet. Men den här gången är det någon annan som är linslus: A!

Igår kväll ringde en panikslagen son och undrade om han kunde komma förbi. Han hade skaffat kontaktlinser, stoppat i dem under dagen – och nu fick han inte ut dem! *skrattar rått* Som tur var har jag provat använda linser för många år sedan, tills jag insåg att det inte var något för mig, så jag kunde hjälpa honom med lite tips & trix om hur man tar ut dem.

Jag tröstade honom med att det är en vanesak. Efter ett tag kommer han inte att tänka på hur man gör längre, utan bara tjoffa in dem och tjoffa ut dem ur ögonen. Det är bara de första gångerna det är lite läskigt att röra vid sin egen ögonglob. (Det låter värre än det är – tänk hårdkokt, skalat ägg.)

Nåja, hans syster har säkert tips & tricks, hon också, då även hon använder linser ibland. Vi är riktiga glasögonormar i den här familjen. 😉 Jag har tre par glasögon, B har åtminstone två par, medan A troligen bara har ett par. B byter för utseendets skull, jag har olika användningsområden för de olika paren.

Ett  glasögonpar till vardags, ett par med datorglas och ett par för TV:n. De för TV:n är en extravagans jag unnat mig, med kraftiga bågar, för att jag inte ska mosa sönder bågarna till de glasögon jag har till vardags. Dessutom har de inte progressiva glas, så jag kan läsa textremsor även med nedre delen av glasen. 🙂

Mina vardagsglas vilar medan jag har jobbögonen på.

[tags]kontaktlinser, glasögon[/tags]