Allmänt

Sol ute, sol inne, sol i sinne

Det är varmare utomhus, än man kan tro när man sitter inne och tittar ut på det disiga vädret. Ibland blir det ju som en sorts ”soldimma” vilket gör att det är varmt även om himlen är gråare än beräknat. Jag tog jacka (läs: kofta) när jag for till jobbet i morse, men den kommer inte att behövas under dagen.

Jag är ju en varm person. Fryser sällan – om jag gör det är det VERKLIGEN kallt. Värst är ju de nätter då innertemperaturen skruvas upp till max, främst i överkroppen, men de nätterna blir – tack och lov – färre och färre. I natt hade jag en lång skilsmässa från filten, och funderade faktiskt på att gå ut och sätta mig en stund på altanen. Det hade förstås piggat upp mig så pass att jag inte kunnat somna om igen, så jag fick hålla mig inomhus.

Tur jag har takfläkt! En äkta 80-talsmodell med rottinginfällningar på vingarna. Ja, jag har faktiskt två sådana gamla fläktar; en vit i vardagsrummet och en brun (med belysning) i sovrummet. Till och med froppisen gillar när de fläktarna vispar runt luften lite grann så det blir svalare att sova.

[tags]varmt, klimakteriet, kroppsvärme, takfläkt[/tags]