Allmänt

Sådärja

Nu är fibern indragen i huset. Däremot fungerar inte Internet – än. Jag har försökt koppla upp mig igår men datorn (eller mobilen) hittade inget nät. Nå, i värsta fall får jag koppla tillbaka det tidigare bredbandet, jag har ju kvar grejerna.

Det värsta är att jag inte kunnat betala räkningarna – och dessutom glömde jag ta med dem till jobbet. 😳 Jag har passat på att ragga upp A (på väg till jobbet) så han kommer förbi och hjälper mig när jag far hem på lunch (och han slutar för dagen).

TV:n ser jag fortfarande via parabol, så den var det bara att slå igång på kvällen. Tur att jag gjort det valet! Det kommer att bli TV via fiber i Snigelskalet, så småningom, men först vill jag se att allt fungerar som det ska.

Det värsta med fibern är att montörerna hade fått så kort sladd/ kabel in i huset, att ”kopplingsdosan” på väggen hamnade väldigt nära golvet. Aldrig i livet att jag tar mig ner på golvet för att se hur uttagen ser ut (de sitter på undersidan) utan jag får köra på känn. Alternativt använda en spegel.

Nå, det är – än så länge – bara ett uttag jag behöver använda, och där har de redan satt fast en sladd åt mig. Som jag kopplade ihop med routern – utan att få det att fungera. Ett hett tips till mig själv är att inte börja med tekniska ingrepp efter midnatt, då är det störst läge att det skiter sig. Jag får köra efter devisen ”gör om, gör rätt” i dagsljus idag istället.

Planen är att möblera om när allt är klart, och fästa alla sladdar med klämmor längs golvlisterna, för att slippa de ormbon jag har nu. Ommöbleringen ska eventuellt minska antalet skarvsladdar jag använder, även om jag misstänker att det blir tvärtom. Jag får nog plocka fram en sladdosa till – men inte förrän till advent, när ljusstakarna ska ställas i fönstren. 🙂

UPDATE
Efter ett snack med en av datagrabbarna på jobbet, så fick jag veta att även om fibern är indragen i huset, betyder inte det att internet finns i fibern än. Det beror på när Telia kommer och kopplar upp kvarteret, så var och en får de tjänster de ska ha. Ja, ja. Jag får väl vänta, då.

[tags]fiber, Internet, strul, sladdar, möblera om[/tags]

2 kommentarer på “Sådärja”

  1. Men har du ingen surf alls på din telefon? Den kan du ju i så fall koppla upp datorn på. Bara för att betala räkningar alltså.

    1. Äh, jag satte tiilbaka mitt gamla modem igen. Det funkar som det ska och får duga tills fibern kommer igång. Annars kan jag fixa räkningarna på jobbdatorn.

Kommentarer är stängda.