Fusksoppa

Jag skulle laga fisksoppa igår, men kan lika gärna kalla den fusksoppa. 😉

Väldigt enkelt recept:

  1. Köp ett paket djfr vit fisk (jag valde uer) och en valfri påse djfr grönsaker. Lämna dem i kylen över natten så de är hyfsat tinade nästa dag (så fisken går att skära).
  2. Koka upp grönsakerna med ca 8 dl vatten, 2 buljongtärningar och ca 1 msk riven ingefära (på tub). Tärna under tiden fiskblocket.
  3. När grönsakerna kokat ett par minuter sätter du i fisktärningarna, och saltar & pepprar (gärna citronpeppar).
  4. Koka upp igen och låt koka ett par minuter innan du vispar ner en burk creme fraiche. Klart!

Annars gillar jag att göra fisksoppa från grunden, och skala/ hacka/ strimla/ tärna alla möjliga färska grönsaker som ska vara med, men igår hade jag inga grönsaker som passade. Eller, jag hade grönsaker – men inget som gick att använda. Somligt hade legat så länge i grönsakslådan att jag fick hälla ut f d grönsaker därifrån… Nå, nu har jag en fräsch grönsakslåda igen! 😉

Matlagningen (inklusive rensning och disk av grönsakslådan) drog ut på tiden, och innan jag åkte hem hade jag varit förbi till farbror K, så klockan hann bli ett par minuter efter 19 innan jag hade mat på bordet. Det var bara att slänga i mig en snabb tallrik och bränna mig i gommen innan jag kunde bänka mig framför de engelska husvisningarna. 😆

Planen var att diska efter det programmet, men jag “skulle bara” och drog filten hårdare om mig – och så gick det som det gick. Vaknade mitt i natten och insåg att ingen hade diskat åt mig. Det var bara att kavla upp ärmarna och ta itu med handdisken själv. Varje gång lovar jag mig själv att inte samla disk flera dagar igen, och varje gång bryter jag det löftet… 🙄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *