Allmänt

Ingen rast och ingen ro

Eftersom vi har kort dag idag, blir det ingen lunchrast. Vi brukar lösa det med en extra fikarast, men just idag känner jag att jag är JÄTTEhungrig! 😳 Helst vill jag gräva i mig ofantliga mängder av potatisgratäng, eftersom det är den mat som diskuterades under jobbets morgonfika. *hupp*

Det är sällan jag kokar kaffe när jag är ensam hemma, förutom på morgonen, förstås. Då behöver jag 1) mycket 2) starkt kaffe för att kunna komma igång. På kvällen blir jag ibland sugen på en kopp, men har börjat ta mig te istället. Det funkar rätt bra för att döva suget, och jag kan ändå sova.

Jag är inte färdig med ”Svarta hunden” än, men det är inte mycket kvar. Det är lite lustigt med mitt förhållande till ljudböcker; jag inbillar mig att jag ska kunna lyssna medan jag gör något annat (läs: tråkigt), t ex viker tvätt. Ha! Det blir inget gjort.

Jo, jag brukar köra bil eller handdiska, ibland t o m laga mat (med hörlurarna på), medan jag lyssnar, men på det stora hela slappar jag lika mycket som om jag legat på soffan och läst en fysisk bok. Så var det med den nyttigheten. Men det finns hopp! Jag kan  – sakta men säkert – träna upp mig att göra annat medan jag lyssnar, förutsatt att jag hittar hörlurar som sitter bra.

Oftast funkar det med de stora, röda hörlurarna, som tydligt syns på långt håll att de är på. Dem brukar jag använda om jag sitter på altanen, då vinkar folk bara när de passerar. Annars stannar de gärna och pratar, och då måste jag slå av boken för att höra dem.

Jag har flera ”vanliga” hörsnäckor till mobilen, både med och utan tråd, men de sitter inte bra. Då och då ploppar de ut ur öronen, även om jag provat byta storlek på öronpropparna. Nå, det är ett i-landsproblem deluxe, och inget jag tänker ödsla mycket tid på.